Använder du färsk svamp ska den ansas, skivas och fräsas vackert brun i stekpanna.Koka upp vatten och fond. Lägg i sellerin. Låt koka cirka 10 minuter.
Fräs den hackade löken i olja eller smör i en kastrull. Pudra över mjölet under omrörning och späd med selleribuljongen. Lägg i purjo och svamp och låt koka 2-3 minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
Vispa ihop grädde och äggula. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddblandningen i soppan som inte får koka mer för då skär den sig och blir flockig. Strö på persilja.
Gjorde denna soppa på färska champinjoner till lunch idag. Dock läste jag svartpeppar istället för vitpeppar, och upptäckte det först när jag redan kryddat, men då slängde jag i lite vitpeppar också. Den blev iaf OTROLIGT god! Både jag och dottern, på 15 månader, åt med god aptit!
Detta är nu ett av mina favoritrecept. En klar femma från mig och dottern! :)
Gjorde denna soppa på färska champinjoner till lunch idag. Dock läste jag svartpeppar istället för vitpeppar, och upptäckte det först när jag redan kryddat, men då slängde jag i lite vitpeppar också. Den blev iaf OTROLIGT god! Både jag och dottern, på 15 månader, åt med god aptit! Detta är nu ett av mina favoritrecept. En klar femma från mig och dottern! :)