Att blanda frukt i brödet gör det extra saftigt. Här har vi ytterligare betonat fruktsmaken genom att använda apelsinjuice i degvätskan.
Instruktioner
- Häll lantbrödsmjöl, rågsikt, det mesta vetemjölet och Fibrex i matberedarens bunke. Klicka i matfettet, häll på salt och sirap. Lägg i päron och katrinplommon. Häll i den koncentrerade juicen. Smula över jästen.
- Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll i matberedaren. Arbeta till en smidig deg, ca 5 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca en timme.
- Kör några tag i matberedaren. Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i tre delar och knåda igenom den. Forma till limpor. En del kan göras till sufflébröd. Smörj då en rund form med margarin och lägg i en tredjedel av degen.
- Låt bröden jäsa på plåten, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med ett uppvispat ägg eller sirapsvatten. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 225° och grädda 20 minuter. Stäng värmen och låt stå kvar ytterligare 15-20 minuter. Tag ut bröden och låt svalna på galler.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar