Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandbröd med frukt

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Att blanda frukt i brödet gör det extra saftigt. Här har vi ytterligare betonat fruktsmaken genom att använda apelsinjuice i degvätskan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll lantbrödsmjöl, rågsikt, det mesta vetemjölet och Fibrex i matberedarens bunke. Klicka i matfettet, häll på salt och sirap. Lägg i päron och katrinplommon. Häll i den koncentrerade juicen. Smula över jästen.
  2. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll i matberedaren. Arbeta till en smidig deg, ca 5 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca en timme.
  3. Kör några tag i matberedaren. Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i tre delar och knåda igenom den. Forma till limpor. En del kan göras till sufflébröd. Smörj då en rund form med margarin och lägg i en tredjedel av degen.
  4. Låt bröden jäsa på plåten, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med ett uppvispat ägg eller sirapsvatten. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 225° och grädda 20 minuter. Stäng värmen och låt stå kvar ytterligare 15-20 minuter. Tag ut bröden och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.