Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandsaft

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Förvara saften i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och lägg dem i en gryta. Häll på vatten och låt koka upp. Låt koka under lock ca 10 minuter. Tryck bären med en sked mot grytans kanter, så all saften rinner ur bären. Häll upp bären i en silställning, eller tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och rinna av ca 30 min. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör om tills det löst sig.
  2. Ta grytan åt sidan och skumma av väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör ner natriumbensoat i koppen. Blanda ner det i saften i grytan.
  3. Häll upp saften i väl rengjorda, varma flaskor och skruva på korken. Låt kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kvastis 31 juli 2008

    Jag har aldrig gjort saft, men det var ju busenkelt efter detta recept. Tusen tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.