Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris á la Malta med saftsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Recept på Ris á la Malta med saftsås som är risgrynsgröt blandad med vispad grädde och klassisk på julbord och till dessert med saftsås eller sylt som jordgubbssylt. Sök recept på risgrynsgröt här på receptfavoriter. Recept på snabbsylt finns också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Blanda den med risgrynsgröten. Smaksätt med vaniljsocker.
  2. Saftsås: Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en kastrull och värm under omrörning tills såsen tjocknar. Ta av från värmen och servera varm eller kall. Den ska inte koka då blir såsen tunn igen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.