Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En väldigt matig och god vegetarisk gryta som äts mycket på Malta när blomkålen är mogen. Vi äter den flera gånger i månaden i min familj, den är väldigt god och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

hacka löken, dela blomkålen i 4 delar. Fräs löken i oljan, tillsätt tomatpuren,kryddorna och sockret. Rör om och ha i morötter, potatis och blomkålen. Tillsätt vattnet som du löst upp hönsbuljong tärningen i. Sjud tills grönsakerna är al dente eller något tidigare. Ha i dom frysta ärtorna och knäck i äggen, på 4 olika ställen i kastrullen. Täck med locket och låt sjuda ca 5 minuter, tills du ser att äggen är vita(matta). Låt svalna en stund och avnjut med ett gott bröd med en smakrik ost.till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.