Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aloo gobi - indisk blomkålsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Doften och smaken av denna gryta är himmelsk! Dessutom är den lätt att göra och billig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek någon minut till under omrörning. Lägg ner blomkål och potatis. Häll i vatten, kokosmjölk, salt och socker.
  2. Riv ingefäran, krama ner saften i grytan och släng resten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter. Tillsätt kikärter och limeskal. Pressa ner saften av halva limen (spara den andra till servering). Koka upp och rör ner en klick smör.
  3. Servera grytan med kokt jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.