Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk potatiscurry - Dhal aloo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När jag pluggade i Upsala på 1970-talet, hade vi en sydafrikansk vän som tillagade cyrrypotatis när vi hade knytkalas. Curryns styrka bestämmer du...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna väl i flera vatten. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
  2. Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder. Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av. Servera med basmatiris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.