Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa med kräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du fått nog av nubbevisor, kräftklor och pappershattar? Här en festlig rätt med kräftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken. Skär allt i små bitar och fräs i matfettet utan att det tar färg. Tillsätt buljong och låt koka upp.
  2. Tillsätt blomkålsbuketter och låt koka sakta i 15-20 minuter. Spara åtta blomkålsbuketter till dekoration. Sila buljongen.
  3. Blanda smör och mjöl, låt det smälta i en kastrull. Späd med blomkålsbuljongen. Låt det koka på svag värme i 5 minuter. Lägg i den kokta blomkålen och löken.
  4. Mixa soppan, tillsätt kryddor, saften från limen, grädde, salt och peppar.
  5. Stek kräftstjärtarna med de resterande blomkålsbuketterna i smör tills de får en gyllenbrun färg. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Garnera med kräftstjärtar och de smörstekta blomkålsbuketterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.