Har du fått nog av nubbevisor, kräftklor och pappershattar? Här en festlig rätt med kräftor.
Instruktioner
- Skala löken. Skär allt i små bitar och fräs i matfettet utan att det tar färg. Tillsätt buljong och låt koka upp.
- Tillsätt blomkålsbuketter och låt koka sakta i 15-20 minuter. Spara åtta blomkålsbuketter till dekoration. Sila buljongen.
- Blanda smör och mjöl, låt det smälta i en kastrull. Späd med blomkålsbuljongen. Låt det koka på svag värme i 5 minuter. Lägg i den kokta blomkålen och löken.
- Mixa soppan, tillsätt kryddor, saften från limen, grädde, salt och peppar.
- Stek kräftstjärtarna med de resterande blomkålsbuketterna i smör tills de får en gyllenbrun färg. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Garnera med kräftstjärtar och de smörstekta blomkålsbuketterna.
Publicerat den
16 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar