Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönfärsbiffar med löksky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt saftiga och läckra biffar, där halva färsen har bytts ut mot vita bönor. Serveras med en väldigt god löksky, kokt potatis, rårörda lingon och saltgurka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra i några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör, ca 3 minuter per sida.
  2. Löksky: Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
  3. Servera biffarna med kokt potatis, löksky, sugar snaps, rårörda lingon och saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.