Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Haralds biff

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Biff med lök på annorlunda sätt. Man panerar köttet med en senapsblandning och steker det i hel bit. Vid serveringen skär man upp köttbiten i skivor och häller löksky över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. Panera det väl på alla sidor med en blandning av mjöl, senap, salt och peppar. Bryn köttbiten väl runtom i litet matfett i en stekgryta.
  2. Minska värmen. Späd försiktigt med litet buljong bredvid köttet. Låt det sakta eftersteka under lock på svag värme. Vänd köttbiten en eller två gånger under stektiden, som kan vara 20 - 25 minuter beroende på tjocklek och hur genomstekt man vill att köttet ska vara.
  3. Skala och hacka löken under tiden. Bryn den i matfett i en stekpanna så att den blir lätt brynt, men inte bränd. Ta upp köttet och håll det varmt. Red ev av skyn med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Häll skyn över löken i stekpannan.
  4. Skär upp köttet i jämna skivor, häll över lökskyn och servera, gärna med råstekt potatis och tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.