- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Biff med lök på annorlunda sätt. Man panerar köttet med en senapsblandning och steker det i hel bit. Vid serveringen skär man upp köttbiten i skivor och häller löksky över.
Instruktioner
- Putsa köttet. Panera det väl på alla sidor med en blandning av mjöl, senap, salt och peppar. Bryn köttbiten väl runtom i litet matfett i en stekgryta.
- Minska värmen. Späd försiktigt med litet buljong bredvid köttet. Låt det sakta eftersteka under lock på svag värme. Vänd köttbiten en eller två gånger under stektiden, som kan vara 20 - 25 minuter beroende på tjocklek och hur genomstekt man vill att köttet ska vara.
- Skala och hacka löken under tiden. Bryn den i matfett i en stekpanna så att den blir lätt brynt, men inte bränd. Ta upp köttet och håll det varmt. Red ev av skyn med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Häll skyn över löken i stekpannan.
- Skär upp köttet i jämna skivor, häll över lökskyn och servera, gärna med råstekt potatis och tomatsallad.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar