Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönsallad med halloumi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En skönt helgrön sallad med blandade bönor, grönsaker, krispigt stekta tomater och konsistensrik halloumi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort bönornas eventuella fästen och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten, skölj dem med iskallt vatten. Skala moroten och hyvla långa strimlor, skär sellerin i små bitar tvärsöver och hacka rödlöken. Blanda allt i en stor skål.
  2. Dela tomaterna och stek dem lite lätt på båda sidor i olivolja, salta och lägg åt sidan. Hetta upp lite olja i en panna och bryt i bitar av halloumin. Låt osten steka någon minut så att den blir vackert gyllenbrun. Dela citronen och stek den ena halvan med snittytan ner tills den får färg och karamelliseras.
  3. Vänd försiktigt i tomater och ost tillsammans med koriandern i salladskålen. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, svartpeppar och lite salt och pressa över citronhalvorna.
  4. Lägg upp allt på ett fint fat och servera. Garnera gärna med andra citrnhalvan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.