En skönt helgrön sallad med blandade bönor, grönsaker, krispigt stekta tomater och konsistensrik halloumi.
Instruktioner
- Skär bort bönornas eventuella fästen och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten, skölj dem med iskallt vatten.
Skala moroten och hyvla långa strimlor, skär sellerin i små bitar tvärsöver och hacka rödlöken. Blanda allt i en stor skål.
- Dela tomaterna och stek dem lite lätt på båda sidor i olivolja, salta och lägg åt sidan.
Hetta upp lite olja i en panna och bryt i bitar av halloumin. Låt osten steka någon minut så att den blir vackert gyllenbrun.
Dela citronen och stek den ena halvan med snittytan ner tills den får färg och karamelliseras.
- Vänd försiktigt i tomater och ost tillsammans med koriandern i salladskålen. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, svartpeppar och lite salt och pressa över citronhalvorna.
- Lägg upp allt på ett fint fat och servera.
Garnera gärna med andra citrnhalvan.
Publicerat den
26 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar