Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönsoppa med lök och pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kidneybönor, tomater och pasta ger den här soppan smak, tuggmotstånd och fräschör. Bönor innehåller en hel del proteiner och även rikligt med vitaminer och mineraler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av. skala löken och skär i små tärningar. Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk, rör ner tomatpurén.
  2. Tillsätt de skalade tomaterna, mosa dem med gaffel. Häll ner bönorna i grytan och tillsätt buljongen, låt koka långsamt, krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
  3. Rista kryss i tomaterna, skålla dem i hett vatten och skala dem, skär i halvor och kärna ur. Skär fruktköttet i tärningar. skala löken och skär i tärningar, häll över lök och tomattärningar i soppan och låt småkoka på svag värme under lock i 15 minuter.
  4. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan pastan i bönsoppan.
  5. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.