Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bogfläsk i god sås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det färska bogfläsket är en bra och behändlig råvara. Här en gryta på strimlat bogfläsk med tomatröd gräddsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla bogfläsket så tunt som möjligt. Lägg mjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse, skaka fläskstrimlorna däri.
  2. Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i vid tjockbottnad gryta. Bryn fläskstrimlorna däri. Sänk värmen och lägg i löken. Låt den puttra utan att ta färg. Krydda med paprikapulver.
  3. Häll på grädde och vatten eller extraktbuljong. Låt alltsammans puttra under lock tills fläskstrimlorna känns möra. Beräkna ca 20 minuter.
  4. Tillsätt tomatpurén och smaka ev av med mer salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • brittmay 10 februari 2008

    En mycket god och lättgjorg gryta. Jag använde rimsaltat fläsk och det var hur gott som helst. Tack o tack för receptet

  • lena57 8 april 2008

    Fick högsta betyg av min dotter!

  • miramamman 15 mars 2011

    mums så gott det var, jag hade stark paprika vi köpt i Spanien och himmel så starkt med gott det blev. Riktigt god sås och enkelt att göra. en härlig vardagsrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.