Det färska bogfläsket är en bra och behändlig råvara. Här en gryta på strimlat bogfläsk med tomatröd gräddsås
Instruktioner
- Strimla bogfläsket så tunt som möjligt. Lägg mjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse, skaka fläskstrimlorna däri.
- Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i vid tjockbottnad gryta. Bryn fläskstrimlorna däri. Sänk värmen och lägg i löken. Låt den puttra utan att ta färg. Krydda med paprikapulver.
- Häll på grädde och vatten eller extraktbuljong. Låt alltsammans puttra under lock tills fläskstrimlorna känns möra. Beräkna ca 20 minuter.
- Tillsätt tomatpurén och smaka ev av med mer salt och peppar.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god och lättgjorg gryta. Jag använde rimsaltat fläsk och det var hur gott som helst. Tack o tack för receptet
Fick högsta betyg av min dotter!
mums så gott det var, jag hade stark paprika vi köpt i Spanien och himmel så starkt med gott det blev. Riktigt god sås och enkelt att göra. en härlig vardagsrätt.