Bondbönorna blir perfekta i den mustiga tomat- och vitvinssåsen. Servera gärna med färsk, hackad persilja.
Instruktioner
- Ansa och skala bondbönorna. Finhacka rödlöken och vitlöken. Förväll bönorna 1 minut i kokande vatten och ta bort den vita hinnan. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Lägg i löken och fräs cirka 5 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlöken och fräs cirka 1 minut.
- Häll över vinet och låt sjuda några sekunder. Tillsätt lagerblad och krossade tomater, koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter tills såsen tjocknat något.
- Rör ner bondbönorna och persiljan och låt sjuda cirka 5 minuter tills bönorna är mjuka och genomkokta.
- Lägg över bönorna i en serveringsskål och strö över resten av persiljan. Det är gott att servera rostat bröd till bönorna för att kunna ta upp den goda tomatsåsen.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar