Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondmorans grönsakspanna

 
  • Serverar: 1-3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna rätt är snabb och mycket mättande. Kan användas om man vill gå ner i vikt och äta mer hälsosamt en tid. Eller ha med den när man ska vara utomhus eller när man varit utomhus och är rejält hungrig.

Ingredienser

Instruktioner

Skär eller hyvla vitkålen fint. Riv kålroten och morötterna grovt eller skär i fina strimlor. Dela löken och purjon och skär dem i tunna skivor. Häll matoljan i en stekpanna eller wokpanna. Hetta upp den och lägg i köttfärsen. Fräs den snabbt så den delar upp sig utan några större klumpar. När den ser brynt ut tillsättes morötter och kålrot. Fräs med dem och rör hela tiden så allt blir genomstekt. Tillsätt sedan vitkålen och löken. Bryn alltsammans under omrörning och tillsätt vattnet. Vrid ner värmen något, det ska koka men ej stormkoka. Lägg i grönskasbuljongen. När allt kokat ca 7-8 minuter tillsammans smakas allt av med salt och peppar. Servera som det är eller med kokt ris eller pasta beroende på hur hungriga ni är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.