En färgglad, delikat och kalorisnål måltid med vitaminrika grönsaker och smakrika örtkryddor.
Instruktioner
- Dela paprikorna, kärna ur och skär bort sidoväggarna. Skölj dem noga och skär dem i 1½ cm breda strimlor.
- Skålla och flå tomaterna, dela dem i fjärdedelar. Skär bort blomfästet. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Skölj och skaka örtkryddorna torra mot hushållspapper. Nyp av bladen och hacka dem fint.
- Hetta upp hälften av oljan i en stor stekgryta. Fräs lök och vitlök genomskinliga utan att brynas.
- Tillsätt kryddor, paprika, tomater, resten av oljan och buljongen. Krydda med salt och peppar. Låt det småsjuda ca 10 minuter på svag värme.
- Forma 4 gropar i grönsaksgrytan med hjälp av baksidan på en sked. Dela äggen ett och ett på tefat, utan att ha sönder äggulan. Låt äggen glida ner i groparna.
- Salta och peppra äggen. Lägg på lock, sänk värmen och låt äggen stelna, ca 5 minuter. Servera grytan genast.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar