Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad grönsakspanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färgglad, delikat och kalorisnål måltid med vitaminrika grönsaker och smakrika örtkryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela paprikorna, kärna ur och skär bort sidoväggarna. Skölj dem noga och skär dem i 1½ cm breda strimlor.
  2. Skålla och flå tomaterna, dela dem i fjärdedelar. Skär bort blomfästet. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Skölj och skaka örtkryddorna torra mot hushållspapper. Nyp av bladen och hacka dem fint.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekgryta. Fräs lök och vitlök genomskinliga utan att brynas.
  4. Tillsätt kryddor, paprika, tomater, resten av oljan och buljongen. Krydda med salt och peppar. Låt det småsjuda ca 10 minuter på svag värme.
  5. Forma 4 gropar i grönsaksgrytan med hjälp av baksidan på en sked. Dela äggen ett och ett på tefat, utan att ha sönder äggulan. Låt äggen glida ner i groparna.
  6. Salta och peppra äggen. Lägg på lock, sänk värmen och låt äggen stelna, ca 5 minuter. Servera grytan genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.