Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondomelett med varmrökt fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ta fisken ur kylen så den inte är för kall när den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp en stor stekpanna till medelvärme. Ansa och skiva purjon, stek i lite fett minst 5 minuter. Ta upp. Skiva paprikorna och stek den bara någon minut, ta upp. Dela potatisen i grova munsbitar och stek dem till ljusbrun yta, salta och peppra. Vispa lätt ihop ägg, grädde eller vatten och 1/2 tsk salt samt kajenn. Häll smeten över potatisen i stekpannan, sänk till knapp medelvärme. Strö purjo och paprika mellan potatisbitarna (det som inte ryms serveras bredvid). Stick och lyft lite i omelettbotten med gaffel så lös smet kan sippra under. Lägg på lock (eller en plåt) och grädda tills smeten bara är krämig på ytan. Strö på klippt krasse. Ställ fram hela pannan på bordet, och servera fisken bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.