Lättstekta fiskbitar i en härligt röd sås gjord på färsk paprika. I receptet står det torsk, men det går ju att byta ut mot annan god vit matfisk!
Instruktioner
- Dela paprikan och ta bort stjälk och kärnor. Skölj och strimla den tunt. Skala löken och skiva den tunt. Koka paprika och lök i grädden ca 18 minuter under lock, kör sedan såsen slät i mixer eller matberedare och smaksätt med salt och försiktigt med cayennepeppar.
- Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och bräck fisken i litet smör och olja i en stor stekpanna.
- Fördela såsen på fyra tallrikar och lägg på fiskbitarna, eller lägg fisken på varmt fat och bjud såsen separat. Servera med kokt ris eller pressad potatis.
- Smaksätt gärna såsen med några droppar citron, vitt vin eller crème fraiche. Garnera fisken med grön, röd och gul paprika skuren i strimlor och snabbt uppfräst i olja.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar