Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad rödkål

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Rödkål är ett friskt och fint tillbehör till det feta julbordet. Det smakar också bra som tillbehör till en andra rätter

Ingredienser

Instruktioner

Ansa och skölj kålen. Dels huvudet i 4 klyftor och skär bort stocken. Skär kålen i fina strimlor. Klyv och skiva löken tunt. Skala och skiva äpplena. Smält smöret i en rymlig gryta, lägg i kålen och löken och låt fräsa några minuter under omröring. Tillsätt äpplena, 2dl buljong, rödvin, vinäger, socker, honung, salt, peppar, gelén, saft, ½av ättikan. Låt all koka sakta under lock i 1½ timma. Rör i grytan då och då så att inte kålen bränns vid. Späd med lite mer buljong och kanske lite rödvin. Smaka av och krydda till du får den smak du önskart

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.