- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En jättegod spansk maträtt
Instruktioner
- Bryn vaktlarna eller kycklingköttet i olja tills de blir bruna runtom. Ta opp dem. Vira en baconskiva runt varje fågel och fäst med tandpetare. Placera i en stor ugnsäker form med schalottenlöken i mitten.
Lägg lök, morötter, champinjoner och vitlök runtomkring fåglarna. Skvätt olja över..
- Låt grytan stå i ugnen 10 min på 180 grader, ta ut den och strö muskot och timjan över, rör runt och häll över vin och konjak. Salta och peppra.
Sätt in i ugnen och låt stå i 25 min.
- Lägg på vindruvorna och grädda ytterligare 10 min eller tills fåglarna känns möra. Avlägsna tandpetarna.
Servera direkt från grytan
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar