Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserade Vaktlar (kycklingbröst) med vindruvor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod spansk maträtt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn vaktlarna eller kycklingköttet i olja tills de blir bruna runtom. Ta opp dem. Vira en baconskiva runt varje fågel och fäst med tandpetare. Placera i en stor ugnsäker form med schalottenlöken i mitten. Lägg lök, morötter, champinjoner och vitlök runtomkring fåglarna. Skvätt olja över..
  2. Låt grytan stå i ugnen 10 min på 180 grader, ta ut den och strö muskot och timjan över, rör runt och häll över vin och konjak. Salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt stå i 25 min.
  3. Lägg på vindruvorna och grädda ytterligare 10 min eller tills fåglarna känns möra. Avlägsna tandpetarna. Servera direkt från grytan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.