Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserad fläskkött med öl.

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

"Brasato di maiali alla birra", det är orginaltiteln på denna underbara rätt, från Italien, när Mario var i Sverige sist tillagade han den. Bara såsen skulle man kunna äta med sked, enkel eftersom den sköter sig själv. Rekomenderas varmt.! Jag har försvenskat den med creme fraiche och rett den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök, selleri, morotsbitarna och bacon i lite smör, tills löken är genomskinlig, häll på farinsocker, rör om, lägg åt sidan.
  2. Bind upp steken, så den får fin form. I en gjutjärnsgryta eller annan gryta, smälter man lite smör blandad med lite olja och så bryner man steken runt tills den fått fin färg.
  3. Lägg lökblandningen i grytan, häll på öl och lägg i buljongtärningarna och timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar( köttet skall vara mjuk).
  4. När köttet är klar, tas grytan från plattan, låt den vila i ca 15-20 minuter. Ta upp köttet, slå in den i folié, så den får vila ytterligare 15 minuter. Under tiden sila såsen, häll sedan såsen i en kastrull, häll på creme fraiche eller matlagnings grädde, om så önskas red såsen lätt.
  5. Serveras med kokt potatis eller en god potatisgratäng och med brysselkål eller broccoli, äpplemos är ett måste.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Smulpajen 25 augusti 2008

    Ja du Per, vad kan man annat säga än 10 poäng! Fast tekniskt kan det bara bli en 5:a! Jag gjorde rätten på urbenad kotlettrad som blev supergott och saftigt. En härlig mustig smak på såsen. Ytterligare en favorit är funnen som jag ska bjuda svärmor på ;-) Tack snälla "Homer" för receptet! Smulpajen med familj!

  • farmoringer 5 oktober 2009

    Tack för ett gott recept. Enda skillnaden hur jag gjorde den, var att jag gjorde den som köttgryta...Klart godkänt. Mvh Inger

  • christincarlsson 12 oktober 2011

    Mustig och god.

  • bitten56 1 mars 2013

    Detta var sååå gott. Köttet bara smälte i munnen och såsen var gudomlig, Vi hade klyftpotatis till. Det blir en 5:a från oss.

  • Roberg 27 mars 2013

    Superenkelt.. Supergott!!! Jag älskar mat som tillagas långsamt. Tack Tack. /Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.