- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
"Brasato di maiali alla birra", det är orginaltiteln på denna underbara rätt, från Italien, när Mario var i Sverige sist tillagade han den. Bara såsen skulle man kunna äta med sked, enkel eftersom den sköter sig själv. Rekomenderas varmt.! Jag har försvenskat den med creme fraiche och rett den.
Instruktioner
- Fräs lök, selleri, morotsbitarna och bacon i lite smör, tills löken är genomskinlig, häll på farinsocker, rör om, lägg åt sidan.
- Bind upp steken, så den får fin form. I en gjutjärnsgryta eller annan gryta, smälter man lite smör blandad med lite olja och så bryner man steken runt tills den fått fin färg.
- Lägg lökblandningen i grytan, häll på öl och lägg i buljongtärningarna och timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar( köttet skall vara mjuk).
- När köttet är klar, tas grytan från plattan, låt den vila i ca 15-20 minuter. Ta upp köttet, slå in den i folié, så den får vila ytterligare 15 minuter. Under tiden sila såsen, häll sedan såsen i en kastrull, häll på creme fraiche eller matlagnings grädde, om så önskas red såsen lätt.
- Serveras med kokt potatis eller en god potatisgratäng och med brysselkål eller broccoli, äpplemos är ett måste.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja du Per, vad kan man annat säga än 10 poäng! Fast tekniskt kan det bara bli en 5:a! Jag gjorde rätten på urbenad kotlettrad som blev supergott och saftigt. En härlig mustig smak på såsen. Ytterligare en favorit är funnen som jag ska bjuda svärmor på ;-) Tack snälla "Homer" för receptet! Smulpajen med familj!
Tack för ett gott recept. Enda skillnaden hur jag gjorde den, var att jag gjorde den som köttgryta...Klart godkänt. Mvh Inger
Mustig och god.
Detta var sååå gott. Köttet bara smälte i munnen och såsen var gudomlig, Vi hade klyftpotatis till. Det blir en 5:a från oss.
Superenkelt.. Supergott!!! Jag älskar mat som tillagas långsamt. Tack Tack. /Jocke