Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig köttgryta med öl

(2 kommentarer)  
Mustig köttgryta med öl Mustig köttgryta med öl
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god och smakrik gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär högreven i mindre grytbitar. Strimla bacon. Skala smålökarna och morötterna. Skär morötterna i ca 1 cm bitar. Hacka vitlöken och tärna paprikan. Dela champinjonerna i 4:e delar.
  2. Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Tillsätt morötterna, smålökarna, vitlöken, champinjonerna och paprikan. Stek på svag värme tills allt sjunkit ihop lite. Slå på ölen, jalapeno (finhackad), krossade tomaterna samt kalvfond.
  3. Låt puttra på svag värme i ca 1-1,5 timme tills köttet känns riktigt mört. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Eery 5 maj 2009

    god godare godast.. OM du kan vänta med att äta den till dagen efter (eller spara lite) så blir den ännu godare

  • inaros 22 september 2009

    Kanongod gryta. Kommer definitivt att sälla den till mina favvorecept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.