Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med öl

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt är lätt att göra och "sköter sig själv. Köttet blir fantastiskt mört och smakrikt i denna gryta som kokar länge i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader.Hetta upp ett par msk olja i en ugnsäker gryta, som också har ett ugnsäkert lock. Bryn grytbitarna i omgångar så de inte blir kokta. Lägg köttet vid sidan om medan du fräser löken och vitlöken. Lägg tillbaka köttet rör om och pudra över mjölet. Häll över ölet och buljongen. Lägg i lagerbladen och krydda med timjan. Salta och peppra. Låt grytan börja sjuda innan du sätter på locket och sätter in grytan i ugnen. Låt grytan koka i 2 timmar. Servera med mosade eller pressade kokta palsternackor eller rotselleri. Låt lite smör smälta över palsternacks moset. (Det går alltid åt mycket mer palsternacka än man tror)Den lite söta palsternacksmaken möter den mustiga grytans smaker perfekt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gurgelfranz 7 april 2009

    En väldigt god gryta, jag vill ge den 3,5 men det får bli en 4:a. Jag ska prova med persilja nästa gång istf timjan... Jag använde guiness och det kan jag rekommendera! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.