Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader.Hetta upp ett par msk olja i en ugnsäker gryta, som också har ett ugnsäkert lock. Bryn grytbitarna i omgångar så de inte blir kokta. Lägg köttet vid sidan om medan du fräser löken och vitlöken. Lägg tillbaka köttet rör om och pudra över mjölet. Häll över ölet och buljongen. Lägg i lagerbladen och krydda med timjan. Salta och peppra. Låt grytan börja sjuda innan du sätter på locket och sätter in grytan i ugnen. Låt grytan koka i 2 timmar. Servera med mosade eller pressade kokta palsternackor eller rotselleri. Låt lite smör smälta över palsternacks moset. (Det går alltid åt mycket mer palsternacka än man tror)Den lite söta palsternacksmaken möter den mustiga grytans smaker perfekt.
En väldigt god gryta, jag vill ge den 3,5 men det får bli en 4:a. Jag ska prova med persilja nästa gång istf timjan... Jag använde guiness och det kan jag rekommendera! =)