Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaker och fläskkött i lergryta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite pyssel innan det är klart att ställa in i ugnen men otroligt gott när det är färdigt. Gör en ordentlig sats från början då det går mycket bra att frysa ner.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter innan användandet. Skär ner purjolöken och alla rotfrukter i småbitar. Lägg purjolöken i botten på lergrytan och varva rotfrukterna ovanpå. Krossa vitlöken och riv ingefäran och strö ovanpå. Lägg grytbitarna överst. Blanda därefter till grönsaksfonden. Ta gärna två matskedar fond i vattnet för sältans skull. Slå detta över grytan. Sist kryddas med grillkryddan och ev lite salt. Grillkryddan för att köttet ska få lite färg. Sätt gallret i botten på ugnen och gryta därpå. Ugnen ska vara kall . Vrid på till över och undervärme, 200°C. Låt stå i ugnen ca 2-2 ½ timma. Gott med kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.