Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserade älgfärsbiffar

 
Skriv ut

Mustigt. God smak med älgfärs och rotfrukter som passar mkt bra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färssorterna i en rymlig bunke. Blötlägg ströbrödet i vatten i några minuter och rör ner i färsen tillsammans med ägg, enbär, timjan, salt och peppar. Forma färsen till biffar och lägg på ett vattensköljt skärbräde.
  2. Fräs rotsaker och lök i en tjockbottnad gryta tillsammans med smör. Lägg i biffarna och stek dem på vardera sidan i några minuter. Häll över rödvin och kalvfond. Låt allt småputtra i ca 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och fonden reducerats till hälften.
  3. Garnera med färsk timjan och servera med kokt potatis eller vildris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.