Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brioche från Paris

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Briocher är mest kända som små bröd av jäsdeg som gräddas i specialformar. Här en vetebrödsvariant med frukt som fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en kransform, ca 2 liter. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Häll mjölken över jästen. Rör tills den har löst sig.
  2. Tillsätt salt och 6-7 dl av mjölet. Arbeta samman allt till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Rör matfett och socker poröst. Blanda ner matfettsblandning och ägg i den jästa degen. Tillsätt nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Gör fyllningen: Hacka aprikoserna fint. Blanda aprikoshack, korinter, suckat och cocktailbär.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut den till en lång längd. Ta undan ca 20 cm av deglängden. Dela resten av degen i 10 delar. Forma varje del till en rund bulle. Ställ bullarna i formen.
  6. Gör en fördjupning i bullarna med en tesked. Fyll med fruktfyllning. Rulla ut den lilla degbiten. Dela den i 10 bitar. Rulla varje degbit till en kula. Tryck ner kulorna i bullarna.
  7. Låt kransen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kransen med uppvispat ägg. Grädda kransen på galler i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt kransen stå i formen några minuter. Stjälp upp den. Låt kransen svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.