Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli och baconpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smaskig paj som jag hittade recept på och provade nyligen.

Ingredienser

Instruktioner

Arbeta samman pajdegen,svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 20 minuter. Tryck ut pajdegen i en pajform,ca 24 cm i diameter och nagga botten med gaffel. Förgrädda pajdegen mitt i ugn ca 10 minuter i 225 grader. Ansa broccolin, dela den i mindre buketter och koka dem i lättsaltat vatten 4 minuter. Spola dem i kallt vatten. Klipp baconet i mindre bitar. Stek dem gyllene och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ägg, gräddfil, grädde, ost, gräslök, salt och peppar. Fördela broccolin i pajskalet, toppa med bacon. Häll stanningen över, peta med gaffel så den rinner ner. Grädda mitt i ugn i 200 grader tills den stelnat, ca45 minuter. Serveras med grönsallad, mums.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.