Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med mintchoklad

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

En brownie är god som den är- men ett lager av mintchoklad i mitten blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 20x26 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Vispa smöret och sockret mjukt och fluffigt med elvisp.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör ner den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet.
  4. Bred ut hälften av smeten i formen och släta ut den. Lägg på chokladplattor i ett lager och bred på resten av smeten. Stick ner resten av chokladplattorna i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova gärna med en sticka. Smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska heller inte vara genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar och servera eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.