En brownie är god som den är- men ett lager av mintchoklad i mitten blir pricken över i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en ugnsform, ca 20x26 cm med bakplåtspapper.
- Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Vispa smöret och sockret mjukt och fluffigt med elvisp.
- Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Rör ner den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
Vänd försiktigt ihop till en smet.
- Bred ut hälften av smeten i formen och släta ut den.
Lägg på chokladplattor i ett lager och bred på resten av smeten. Stick ner resten av chokladplattorna i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova gärna med en sticka. Smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska heller inte vara genomgräddad.
- Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar och servera eventuellt med vispad grädde.
Publicerat den
14 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar