Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med Bailey's-topping

 
Skriv ut

Supergott! Blir 12 bitar eller 6 större efterrättsbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
  3. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret.
  4. Klä en form ca 10x15 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna.
  5. Topping: Smält chokladen i vispgrädden. Ta av kastrullen från värmen och rör i Bailey's.
  6. Bred chokladkrämen över den avsvalnade kakan och skär i bitar. Servera med grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.