Supergott!
Blir 12 bitar eller 6 större efterrättsbitar.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
- Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret.
- Klä en form ca 10x15 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna.
- Topping:
Smält chokladen i vispgrädden. Ta av kastrullen från värmen och rör i Bailey's.
- Bred chokladkrämen över den avsvalnade kakan och skär i bitar. Servera med grädde eller glass.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar