Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med valnötter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En härlig brownie spetsad med valnötter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter och rör ner i chokladen. Rör till en slät smet.
  2. Gör en form av aluminiumfolie, ca 20x25 cm. Pensla den med smält smör och bröa med ströbröd. Slå i smeten och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara torr utanpå men lite seg och fuktig inuti.
  3. Blanda kesella, crème fraîche, kakao och vaniljsocker till en jämn kräm. Smält blockchokladen i vattenbad. Rör sen ner den smälta chokladen under kraftig omrörning. Blanda in chokladen i krämen innan den stelnar.
  4. Låt kakan svalna något och bred glasyren över. Dela den sedan i fyrkanter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.