Mintchokladkakor. Mums. Har man inte den angivna bakformen, kan man göra kakorna i en vanlig långpanna med dubbelsats.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 22,5 cm kvadratisk bakform. Ställ undan den.
- Blanda socker, smör och vatten i en medelstor mikrovågstålig blandningsskål. Låt den behandlas i mikrovågsugnen med inställningen HÖG i 2 1/2 till 3 minuter eller tills smöret smält. Rör i de halvsöta chokladchipsen, rör om försiktigt tills de har smält och blandningen är väl blandad. Rör i vanilj; låt det stå i 5 minuter för att kallna.
- Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en liten skål; rör om så de blandas.
- Vispa in ägg i chokladblandningen, lite åt gången med en sked. Lägg i mjölblandningen; blanda väl. Rör i mintchokladbitarna. Sprid smeten jämnt över bakformen.
- Grädda i 25 minuter så blir det kolaliknande kakor och i 30 till 35 minuter för kakliknande brunkakor.
- Förflytta formen till gallret; låt den svalna helt. Skär upp i kvadrater på 5,6 cm. Sikta över florsocker i finmaskig sil.
- Lägg dem tätt inpackade i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
- Ät och njut.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar