Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunkål

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull på lägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller du på en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål och brosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven, ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT av det godaste som finns. Brunkål ätes med fördel till skinkan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.