Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruschetta med rucolakräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tänk att en grillad brödskiva kan vara så god. Här möts Italien och Sverige i en himmelskt, knaprig och krämig förrätt, mellanmål eller brunch. 239 kalorier per portion 16 g fett 6 g protein 17 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och lägg rucolan i en skål, tillsätt skalad vitlök skuren i bitar. Blanda ner olivolja, solrosfrön, salt, peppar, balsamvinäger och honung.
  2. Riv osten, tillsätt den samt rivet skal och 1 msk färskpressad juice från citronen. Kör allt till en käm med stavmixer. Smaka av. Skär brödet i skivor, ca 3 cm tjocka. Grilla till fin yta på bägge sidor.
  3. Skiva rädisorna tunt och lägg i iskallt vatten till servering- då blir de krispiga och goda. Bre en klick av krämen på varje brödskiva och garnera med rädisor, flingsalt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.