Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En fantastigt gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.
  2. Tillsätt resten av degspadet och rör i kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.
  3. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla
  5. till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
  6. Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla med vatten med en skvätt olja i.
  7. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.