Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott och lättbakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i degspadet, häll i resten av ingredienserna och arbeta degen väl.
  2. Jäs i bunke ca 45 min.
  3. Ta upp och arbeta ihop degen, det är bra om du kan ha den ganska lös, brödet blir saftigare då!
  4. Platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper på. Dela degen i rutor med kniv. Jäs i ca 20 min.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Svep in brödet i handdukar under tiden det svalnar för att behålla saftigheten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.