Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Ett gott bröd som går fort att göra om man bortser från jästiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst och vatten, rör ner mjöl och salt. Rör degen 10 min för hand eller 5 min i matberedare. Låt degen jäsa i 3 timmar.
  2. Knåda degen lätt och dela den i 8 bitar som rullas till runda bullar. Låt jäsa 1 timme.
  3. Skär snitt med en vass kniv och grädda i 225 grader i 15-20 min.
  4. Pensla bullarna med vatten och låt dom kallna under en bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.