Jättegott och enkelt bröd att baka, för fest eller vardags!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Slå på lite vatten och rör ut jästen.
- Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och oljan.
- Rör om. Häll sist i mjölet. Arbeta ihop ordentligt. Låt sedan degen jäsa 30 minuter under bakduk.
- Gör smårunda bullar (ca 15-20 st) och lägg tätt på bakplåtspapper.
- Jag brukar göra ett "runt" bröd. Lägga en i mitten och utgå från den.
- Blir fint att lägga upp på ett runt fat om man har gäster.
- Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.
- Pensla med ägg och strö på vallmofrön.
- Grädda i 225 grader (lägre med varmluft) tills de är gyllenbruna ca 10 minuter.
- Lycka till!
Publicerat den
15 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar