Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Jättegott och enkelt bröd att baka, för fest eller vardags!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Slå på lite vatten och rör ut jästen.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och oljan.
  3. Rör om. Häll sist i mjölet. Arbeta ihop ordentligt. Låt sedan degen jäsa 30 minuter under bakduk.
  4. Gör smårunda bullar (ca 15-20 st) och lägg tätt på bakplåtspapper.
  5. Jag brukar göra ett "runt" bröd. Lägga en i mitten och utgå från den.
  6. Blir fint att lägga upp på ett runt fat om man har gäster.
  7. Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.
  8. Pensla med ägg och strö på vallmofrön.
  9. Grädda i 225 grader (lägre med varmluft) tills de är gyllenbruna ca 10 minuter.
  10. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.