Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med parmesan

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Detta bröd är perfekt att ställa fram på festen, då kan gästerna lätt förse sig själva. brödet har en underbar smak av ost och oregano.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och tillsätt den kalla mjölken och matfettet. Låt det bli fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och lös den i degspadet.
  3. Tillsätt salt, smulad oregano och parmesanost och rör om.
  4. Häll ner vetemjölet och blanda väl. Arbeta degen minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Lägg på en bakduk och jäs 30 minuter.
  5. Smörj en rund sockerkaksform, 25 cm i diameter, lätt med olja. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta samman den försiktigt. Dela den i 15 bitar och rulla till små bullar. Lägg bullarna i formen. Lägg på en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  6. Värm ugnen till 200 grader. Pensla bullarna med flytande eller smält matfett blandat med 1 tsk varmt vatten. Strö över lite smulad oregano. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter eller tills bullarna släpper kanten och känns ihåliga när man knackar på dem. Stjälp upp brödet och låt det svalna något under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.