Detta bröd är perfekt att ställa fram på festen, då kan gästerna lätt förse sig själva. brödet har en underbar smak av ost och oregano.
Instruktioner
- Koka upp vattnet och tillsätt den kalla mjölken och matfettet. Låt det bli fingervarmt.
- Smula ner jästen i en degbunke och lös den i degspadet.
- Tillsätt salt, smulad oregano och parmesanost och rör om.
- Häll ner vetemjölet och blanda väl. Arbeta degen minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Lägg på en bakduk och jäs 30 minuter.
- Smörj en rund sockerkaksform, 25 cm i diameter, lätt med olja. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta samman den försiktigt. Dela den i 15 bitar och rulla till små bullar. Lägg bullarna i formen. Lägg på en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader. Pensla bullarna med flytande eller smält matfett blandat med 1 tsk varmt vatten. Strö över lite smulad oregano. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter eller tills bullarna släpper kanten och känns ihåliga när man knackar på dem. Stjälp upp brödet och låt det svalna något under bakduk.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar