Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med sesamfrön

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Bryt ett bröd till grytan, till soppan eller till en kopp te på morgonkvisten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i skålen till en degblandare, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löses upp. Tillsätt vetemjölet och 2 dl sesamfrön. Låt degblandaren arbeta degen i 8 minuter. Tillsätt salt och låt degen bearbetas i ytterligare 2 minuter. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila ca 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen utan att knåda den på mjölat bakpapper. Strö över flingsaltet och sesamfröna. Ställ degen att jäsa i ca 20 minuter. Grädda sesambrödet till gyllenbrun färg i mitten av ugnen, 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.