Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med tomat och oregano

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott sopp- eller buffébröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda torrjäst, salt, allt mjöl utom 1 dl som sparas till utbakningen och oregano. Häll krossad tomat i ett litermått och fyll på med vatten så att det blir 8 dl. Värm till ca 45 grader. Arbeta samman tomatblandningen och mjölet till en smidig deg. Ställ degen att jäsa övertäckt i ca 40 min.
  2. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 2 lika stora delar. Rulla till längder, 40 cm långa. Var lätt på hand och använd så lite extra mjöl som möjligt. Ta fram en bakpappersklädd plåt. Lyft över den ena längden och lägg den i en luftig spiral mitt på plåten. Ta nästa längd och fortsätt spiralen. Längderna ligger nu skarv mot skarv som en stor snäcka mitt på plåten. Klipp med en kökssax igenom degen så att du får en massa små bullar i spiralform. Se till att skarven mellanlängderna hamnar lagom för ett snitt.
  3. Täck över brödet och låt jäsa i ytterligare 30-40 min medan ugnen värms till 250 grader. Baka mitt i ugnen i 15-20 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.