- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den klassiska godbiten med extra choklad.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½ dl i taget och vispa ca 1 min innan du tillsätter mer socker.
Blanda marsanpulvret och kakaon med de finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten.
- Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 - 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter.
- Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret
kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt.
- Hacka chokladen, men spara lite till garnering. Vispa grädde och blanda i chokladen och en burk konserverade mandariner, spara några till garnering.
- Rulla ihop, kantskär och garnera med ringlad smält choklad och mandariner.
Publicerat den
7 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod rulle!!!