En smakexplosion inspirerad av cajuntraditionerna i Louisiana, USA, stora räkor i en smörig sås med vitlök, starka kryddor och en skvätt citron.
Instruktioner
- Blanda cajunkrydda, vitlök, svartpeppar, kajennpeppar, spiskummin, smör, chilisås, worcestershiresås, senap, pepparsås, citronsaft och rökarom i en stor skål. Blanda väl. Lägg i räkorna och marinera i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på grill. Klä en plåt med aluminiumfolie och spreja folien med olja. Ta upp räkorna ur marinaden med en tång och lägg dem på folien. Spara marinaden.
- Häll marinaden i en gryta och hetta upp på medelvärme. Minska värmen och sjud sakta i fem minuter. Slå hälften av marinaden i en skål.
- Grilla räkorna i ugnen fem minuter tills de är rosa. Ta ut dem och blanda dem med den kvarvarande marinaden i grytan. Lägg upp räkorna på ett fat och servera med resten av marinaden bredvid.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Komplex smak som förgyller gommen, tusen tack för detta