Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cake med katrinplommon rökta tärningar

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

I Frankrike blir man ofta bjuden på salt cake. Här är en klassiker med katrinplommon och rökt sidfläsk - en god kombination med få ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar. Häll ner oljan, lite i taget. Värm mjölken och vispa ner den. Tillsätt riven ost samt halverade och urkärnade katrinplommon. Blanda väl.
  3. Fräs fläsktärningarna i en stekpanna utan fett i ca 5 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda allt och häll det i en avlång brödform ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.