Jättegoda muffins med mycket smak av kaffe och cappuccino.
Instruktioner
- Bryt chokladen i stora, grova bitar. Blanda mjöl, kakopulver, bakpulver och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
- Rör smöret mjukt tillsammas med sockret och tillsätt ägget ett i taget. Vispa och häll sedan i mjölken och kaffet. Rör ner smör och mjölkblandningen i de torra ingredienserna. Rör om till allt är ordentligt blandat och rör till sist i chokladbitarna.
- Fördela smeten i muffinsformarna, nästan upp till övre kant. Grädda 28-30 min i 170°C. Gör du i mindre formar så grädda något kortare tid.
- Glasera med cappuccinoglasyren när muffisarna kallat.
- Cappuccinoglasyr: Mixa Philadelphiaosten och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakopulver och rör till en slät kräm. Rör i kaffe tills glasyren har en bra, bredbar konsistens. Bred glasyren över muffinsen.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar