Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinomuffins med mockaglasyr

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegoda muffins med mycket smak av kaffe och cappuccino.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i stora, grova bitar. Blanda mjöl, kakopulver, bakpulver och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
  2. Rör smöret mjukt tillsammas med sockret och tillsätt ägget ett i taget. Vispa och häll sedan i mjölken och kaffet. Rör ner smör och mjölkblandningen i de torra ingredienserna. Rör om till allt är ordentligt blandat och rör till sist i chokladbitarna.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna, nästan upp till övre kant. Grädda 28-30 min i 170°C. Gör du i mindre formar så grädda något kortare tid.
  4. Glasera med cappuccinoglasyren när muffisarna kallat.
  5. Cappuccinoglasyr: Mixa Philadelphiaosten och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakopulver och rör till en slät kräm. Rör i kaffe tills glasyren har en bra, bredbar konsistens. Bred glasyren över muffinsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.