Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrerutor med choklad och mockaglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lite nyttiga rutor med med extra piff med choklad och smarrig mockaglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta havregrynen till långpannan genom att fördela dem jämnt i en torr stekpanna. Ställ pannan på medelvärme på spisen. Rör i havregrynen tills de har fått gyllenbrun färg.
  3. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, bröa den med 1 dl av de rostade havregrynen.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Hacka chokladen. Blanda resten av havregrynen med mjöl, bakpulver och chokladhacket i en skål.
  6. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vänd till sist ner mjölken och margarinet. Häll smeten i långpannan.
  7. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
  8. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en härligt moccafärgad och smarrig slät glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
  9. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.