Lite nyttiga rutor med med extra piff med choklad och smarrig mockaglasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta havregrynen till långpannan genom att fördela dem jämnt i en torr stekpanna. Ställ pannan på medelvärme på spisen. Rör i havregrynen tills de har fått gyllenbrun färg.
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, bröa den med 1 dl av de rostade havregrynen.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Hacka chokladen. Blanda resten av havregrynen med mjöl, bakpulver och chokladhacket i en skål.
- Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vänd till sist ner mjölken och margarinet. Häll smeten i långpannan.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
- Glasyr:
Rör ihop alla ingredienserna till en härligt moccafärgad och smarrig slät glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
20 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar