- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag är urdålig på att mäta hur mycket jag tar av allt. Jag höftar på det mesta som jag lägger i, om ni gör likadant så kommer soppan sannolikt bli kanon god!
Instruktioner
- Hacka lök, vitlök, fänkål och morötter.
Fräs lök, vitlök och fänkål i lite olja, det skall bara bli blankt. Lägg i saffran och mörotter.
Låt fräsa med i ett par minuter, pudra över lite mjöl och häll på vin, grädde, vatten (till lagom mängd) och fiskfond (smaka av för rätt mängd).
Låt koka ett par minuter och smaka av. Krydda efter behag med salt, peppar och gärna lite sambal oelek (jag hade i kanske en halv tsk).
Lägg i fisken och låt koka tills den nästan är klar (hinner bli klar innan maten är på bordet).
Lägg i strimlad purjolök och skaldjuren. Låt allt bli varmt, strö över massor med finklippt färsk timjan!
- Servera med hemgjord alioi och bröd för den som önskar!
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar