Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Casa Femenias fisksoppa

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag är urdålig på att mäta hur mycket jag tar av allt. Jag höftar på det mesta som jag lägger i, om ni gör likadant så kommer soppan sannolikt bli kanon god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök, vitlök, fänkål och morötter. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite olja, det skall bara bli blankt. Lägg i saffran och mörotter. Låt fräsa med i ett par minuter, pudra över lite mjöl och häll på vin, grädde, vatten (till lagom mängd) och fiskfond (smaka av för rätt mängd). Låt koka ett par minuter och smaka av. Krydda efter behag med salt, peppar och gärna lite sambal oelek (jag hade i kanske en halv tsk). Lägg i fisken och låt koka tills den nästan är klar (hinner bli klar innan maten är på bordet). Lägg i strimlad purjolök och skaldjuren. Låt allt bli varmt, strö över massor med finklippt färsk timjan!
  2. Servera med hemgjord alioi och bröd för den som önskar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.