Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa

(24 kommentarer)  
Fisksoppa Fisksoppa Fisksoppa
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Matig fisksoppa/gryta. Kan verka svår att göra, men är jättelätt och den bästa fisksoppan jag ätit.

Ingredienser

Instruktioner

Riv morötter och skär purjo och paprika i ganska små bitar. Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Smula buljongtärningarna, häll på vin, vatten, krossade tomater och koka upp. Rör i grädde, creme fraiche och dill, krydda och koka upp igen. Lägg i fiskkuberna och sjud i cirka fem minuter, red ev. OBS! lätt att bränna vid! Smaka av igen och krydda ev. ytterligare. Lägg i räkorna när soppan är klar så att de bara blir varma. Servera med någon smaksatt creme fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • zoizit 10 augusti 2009

    Oj, det låter verkligen gott... men måste vara grabb-portioner. Mer än ett och ett halvt kilo ingredienser till fyra personer! ; )

  • tramina 4 februari 2010

    Jättegod!!! Jag brukar frysa in den i portionsförpackningar,och det verkar som om den "vinner" i smak,när den "gosat tiill sig".Tack för ett mycket gott recept,Nu har jag "lyxmiddag" när jag jobbar sent:)

  • a-lie 28 februari 2010

    Underbart god och lättlagad fisksoppa!!!!!!!! Mums.........

  • cocogbg 6 april 2010

    Den är verkligen bäst den här soppan, super god!

  • Sushini 19 maj 2010

    Blev 10 portioner och jag använde inte lika mycket av ingredienserna som i receptet. Men eftersom det var så gott så är det ju bara bra! Super med aioli och nybakat bröd till.

  • csepl 2 juli 2010

    Verkligen gott. Kan rekommenderas.

  • kantomen 29 september 2010

    kanongott!

  • MissIQ 5 februari 2011

    Testade denna soppa med viss variation utifrån original receptet. En FANTASTISKT god soppa, som verkligen är lättlagad. Fungerar utmärkt vid alla tillfällen - till finaste middagen, som vardagsmat. Min variant (utgå fr original recept) : - vitt vin - dill - torskfilé + piri piri krydda ( ca 1 tsk) + citronpeppar (ca 2 msk) + färska tomater ( 2 stora tomater ) + vita tigerräkor ( önskat antal) Tusen tack för receptet! =) MVH, Miss IQ

  • sand1 10 februari 2011

    JÄTTEGOOOD!! Lade till hummerfond också, det rundade av soppan riktigt bra. Tack för receptet. Vi ska göra den för andra gången snart! 5a!

  • Annie28 17 maj 2011

    Denna soppan är sååå god! jag gjorde om den lite lite (hade i potatis oxå) och sen blir det ju att man kryddar lite efter smak... Toppen recept som jag tackar för :)

  • katbeghan 5 juli 2011

    En mycket god soppa som räkte till många! Blev till 8-10 personer. Använde lika delar kolja, lax och torsk. Perfekt att frysa ner överbliven mat för att ha till lunch vid senare tillfällen! Men slopa då räkorna om de har varit frysta. Tog själv räkorna i direkt på tallriken, inte i soppan. Betyget blir en stärk 4!

  • LarsEidensten 11 juli 2011

    Kanongod! Tackar! Jag använse Gös och Marulk, mums. /Lasse

  • uppbot 21 juli 2011

    Gjorde soppan idag fast halvt recept för vi är bara två. Den godaste fisksoppan jag någonsin ätit! Högsta betyg från mig!

  • tvinnar 3 augusti 2011

    En kanongod fisksoppa.Den bästa jag ätit.En klar 5/5 i betyg

  • lindesater 28 augusti 2011

    Gjorde denna soppa idag men mer som en gryta,, det är den godaste soppan vi ätit . Kommer att bli en favorit. Klart värd att bjuda på när man ska ha främmande eller annan fest . Rekomenderas:)

  • ingfah 16 april 2012

    Helt fantastisk och så himla enkel att göra. Den blir det nästa gång vi har bjudning här hemma.

  • Cilka 21 april 2012

    Tack för ett underbart recept på denna fisksoppa, gjorde den idag. Kommer att finnas på vårt matbord framöver, inte alls jobbig att göra. En klar skarp 5 från mej,TACK!!!!!!

  • tossan82 23 april 2012

    Otroligt god soppa! Jag hade i 6-7 hg lax och två torskblock. Hade även i lite fiskfond på slutet. Som sagt: otroligt god!!

  • Andrake 4 oktober 2012

    Egentligen borde du ha smörj, det här receptet är så löjligt gott att man riskerar att äta sig till koma! Men, trots faran du utsätter allmänheten för: Stort tack!

  • lekmanhansen 5 oktober 2012

    Supergott! Ännu bättre dag 2 o 3. Anv grön paprika, matlagningsgrädde o lätt crème fraîche. Min favorit soppa nu!

  • Annse61 4 januari 2013

    Denna soppa bjöd jag min skottska vän, det slutade med att innan hon åkte hem satte vi oss och översatte receptet . Vi tycker båda att detta är 5 klara stjärnor.

  • tina_antonsson 9 april 2013

    Toppengod! Tar dock hälften så mycket fisk av det som står i receptet.

  • lindesater 5 september 2014

    gjorde en aioli på wasabi blev kanon

  • Gene1 9 januari 2015

    Fantastisk med musslor i

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.