Dessa Vietnamesiska vårrullar är supergoda! Mycket ingredienser.
Instruktioner
- Blöt glasnudlarna i en skål med kallt vatten 1 timme före beredning. Sila sedan bort vattnet och klipp nudlarna ca 1 dm långa längder.
Finhacka räkor, purjolök, morötter, paprika, böngroddar och svamp. Blanda färs med fisksås, krabbkött, nudlar och de finhackade grönsakerna.
- Lägg en avlång klick färsblandning i mitten av varje vårrullsplatta. Rulla ihop så rullen sluter tätt.
Pensla skarven med ägg och klistra ihop.
- Fritera i 170-180 grader het olja i frityrpanna eller liknande. Fritera totalt 5 minuter, vänd rullarna efter halva tiden.
Fritera bara några åt gången, inte alla samtidigt.
- Fisksås:
Skär chilin i ringar, ta bort alla frön. Spara 173 av chilin till garnering. Mortla eller finhacka chili, vitlök och socker så att du får en pasta. Tillsätt varmt vatten, rör så att sockret löser sig. Tillsätt limejuice och fisksås. Låt stå och dra minst 10 minuter före servering.
- Servera vårrullarna med fisksåsen eller sweet chilisås.
Publicerat den
22 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar