Glassen är lättlagad och bör göras dagen före så att den stelnar ordentligt.
Instruktioner
- Blanda äggulor, honung och vin i en rostfri, emaljerad kastrull, ej aluminium. Vispa kraftigt i vattenbad på spisen eller på medelvarm platta. Vispa krämen hela tiden precis under kokpunkten tills du får en tjock och luftig äggkräm. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
- Slå upp krämen i en avlång plastbehållare, i en sådan är det enklast att göra glasskulor med ett kuljärn. Frys in över natten. Skeda upp sorbeten i kulor när den är helt klar och frys in igen. Då går det lättare att lägga upp glassen inför serveringen. Den smälter nämligen ganska snabbt.
- Mosa hälften av hallonen med en gaffel i en skål, de frysta ska vara tinade och helst avrunna. Lägg lite hallonsås i botten av varje serveringsskål. Lägg upp glasskulorna ovanpå, dekorera med hallon och stick ev ner ett chokladflarn i varje portion.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar