Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnesorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Glassen är lättlagad och bör göras dagen före så att den stelnar ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor, honung och vin i en rostfri, emaljerad kastrull, ej aluminium. Vispa kraftigt i vattenbad på spisen eller på medelvarm platta. Vispa krämen hela tiden precis under kokpunkten tills du får en tjock och luftig äggkräm. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
  2. Slå upp krämen i en avlång plastbehållare, i en sådan är det enklast att göra glasskulor med ett kuljärn. Frys in över natten. Skeda upp sorbeten i kulor när den är helt klar och frys in igen. Då går det lättare att lägga upp glassen inför serveringen. Den smälter nämligen ganska snabbt.
  3. Mosa hälften av hallonen med en gaffel i en skål, de frysta ska vara tinade och helst avrunna. Lägg lite hallonsås i botten av varje serveringsskål. Lägg upp glasskulorna ovanpå, dekorera med hallon och stick ev ner ett chokladflarn i varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.