Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Krämig gratäng som blir färdig i ugnen. Jag gör moset rätt så löst för att kunna spritsa ut. Mängden mjölk har jag skrivit i och ändrat grädde till matlagningsgrädde som det skulle vara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen och gör färdigt moset med smör, ägg, mjölk och ½ dl matlagningsgrädde. Smaka av med salt och låt det svalna.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader
  3. Skiva kasslern eller strimla den och lägg den i mitten på en ugnssäker form. Spritsa moset runt kasslern.
  4. Stek champinjonerna i smör och tillsätt 2 dl matlagningsgrädde och en buljongtärning.
  5. Smaka av med salt och peppar, tänk dock på att kasslern är salt.
  6. Häll såsen över kasslern och sätt sedan in formen mitt i ugnen och grädda tills moset har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • SEAbjrpn 23 januari 2009

    Tack för receptet ett riktigt festrecept. Kram SEA

  • Lena 5 mars 2009

    Hejsan!! Har gjort denna rätt idag och den blev kanon god. Så den är värd en femma av oss. MVH Lena

  • louis3 19 mars 2009

    Helt underbart :) Brukar annars inte tycka om kassler men detta var verkligen toppen!

  • mep 28 april 2009

    Tack för receptet på en underbart god champinjon och kasslergratäng.Ger den 5 poäng.

  • plats 5 februari 2012

    Alla åt med god aptit:) Jättegott!

  • amc43 28 april 2012

    Tack för ett jättegott och enkelt recept på kassler.

  • matskoj 18 augusti 2014

    Det här kommer att bli en klar favorit i vår matlagning, både som vardagsrätt och bjudrätt. Mycket gott! Tack så mycket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.